O Aqua Vita
Aqua vita logo

Aqua Vita d.o.o.

Direktor

Bojan Dolenc

Podjetje Aqua Vita d.o.o. je nastalo na bežigrajski Gimnaziji leta 1992. V laboratorijskem okolju z bližino knjižnice smo imeli idealne pogoje za učenje, eksperimentiranje in pridobivanje izkušenj. Uspešno smo razmnoževali diskuse, redke vrste afriških ustonoš, some oklepničarje Sturisoma panamense, solinarke in številne druge ribe, žuželke in ribjo živo hrano.

Razvili smo lastne vodne teste, vitamine za akvarijske ribe, preparate za zdravljenje akvarijskih rib in pripravke za pripravo akvarijske vode. O vsem tem objavljamo tudi strokovne članke v številnih revijah kot sta MOJ MALI SVET in PROTEUS (na primer članek O razmnoževanju in obnašanju ribe zet – Gasterosteus aculeatus). Na tem področju imamo 40 letne izkušnje s katerimi premagujemo ‘konkurenco’.

Specializacija

Po letu 2000 smo se specializirali za urejanje in vzdrževanje sladkovodnih in morskih akvarijev. Projektiramo in dobavimo tudi večje akvarijske sisteme, strokovno svetujemo. Gojimo lastne ribe in rastline, kupljene ribe pa gredo skozi 3 tedensko strokovno karanteno, ki je plod dolgoletnih izkušenj.

Sodelujemo tudi s številnimi zunanjimi sodelavci in ljubiteljskimi gojitelji akvarijskih rib in rastlin. Poudarek dajemo na biotop ureditve akvarijev.

Pomakni se na vrh