OSNOVNE INFORMACIJE

Aqua Vita d.o.o.
Parmova ulica 53
1000 Ljubljana

Matična številka: 5799228
Davčna številka: 76787451
TRR: 02036-0014672561

Informacije in prodaja:
info@aqua-vita.si

Strokovni nasveti:
Bojan Dolenc (041/761 287):
bojan.dolenc@aqua-vita.si


KRATKA ZGODOVINA PODJETJA


Podjetje Aqua Vita d.o.o. je nastalo na bežigrajski Gimnaziji leta 1992. V laboratorijskem okolju z bližino knjižnice smo imeli idealne pogoje za učenje, eksperimentiranje in pridobivanje izkušenj. Uspešno smo razmnoževali diskuse, redke vrste afriških ustonoš, some oklepničarje Sturisoma panamense, solinarke in številne druge ribe, žuželke in ribjo živo hrano.

Razvili smo lastne vodne teste, vitamine za akvarijske ribe, preparate za zdravljenje akvarijskih rib in pripravke za pripravo akvarijske vode. O vsem tem objavljamo tudi strokovne članke v številnih revijah kot sta MOJ MALI SVET in PROTEUS (na primer članek O razmnoževanju in obnašanju ribe zet – Gasterosteus aculeatus).Na tem področju imamo 30 letne izkušnje in smo vedno korak pred "konkurenco".

Po letu 2000 smo se specializirali za urejanje in vzdrževanje sladkovodnih in morskih akvarijev. Projektiramo in dobavimo tudi večje akvarijske sisteme, strokovno svetujemo in imamo lasten razvoj pripravkov za pripravo akvarijske vode. Gojimo lastne ribe in rastline, kupljene ribe pa gredo skozi 3 tedensko strokovno karanteno, ki je plod dolgoletnih izkušenj.

Sodelujemo tudi s številnimi zunanjimi sodelavci in ljubiteljskimi gojitelji akvarijskih rib in rastlin.

Poudarek dajemo na akvarijih firme JUWEL in na biotop ureditve.

plants