|
Danes je 17. feb 2019 07:50
|
Neodgovorjene teme | Aktivne teme
 |
|
 |
|
Avtor |
Sporočilo |
ndejan
|
Naslov prispevka: Re: Biotop Tanganjika  Objavljeno: 14. apr 2017 13:26 |
|
Sem prehitro preletel in sem mislil, da so notri Neolamprologus tretocephalus-u. Je pa res čudno/zanimivo, da so ostale sardelce (verjetno so jumbo), saj so v naravi glavni vir prehrane frontosam in sicer zvečer oz. ponoči, ko pridejo spat na dno. Ponavadi gredo k frontosam lepo Altolamprologus compressiceps-i ...
|
|
|
|
 |
B D
|
Naslov prispevka: Re: Biotop Tanganjika  Objavljeno: 14. apr 2017 09:17 |
Administratorji strani |
 |
|
ndejan je napisal/-a: Je ta akvarij še postavljen (in tanganjika notri  ). katere Xeno. so pa (bile) notri? bathyphilus? tak akvarij bi si pa z veseljem ogledal v živo...  V tem akvariju je bila jatica vrste Sand Butterfly / Xenotilapia ochrogenys mzuri, a so jih grboglave ustonoše požrle, podobno kot vse lirorepe ostrižnike in oranžne leleupije. Ostali so z njmi samo odrasle sardelje ustonoše (čudno), vitki ostrižniki Julidochromis marlieri (ti imajo nekaj deset mladih vseh velikosti - res čudovita kolonija) in somi hrbtoplovci. Vse drugo frontose požrejo, so totalni plenilci - ihtiovori. Glede tega me spominjajo na oskarje, dobesedno posrkajo ribo. Akvarij deluje, ob kakšni priliki se ga bi dalo obiskati ( za zveste člane foruma). Bom javil, kdaj bi lahko (ko ordinacija ne dela je v čakalnici pri doktorju). 
_________________ "Ujeti mikro-eko-sistemček z optimalno živo vodo, uravnoteženo biocenozno homeostazo, naravno biotsko raznovrstnostjo in biopotencialom"
|
|
|
|
 |
ndejan
|
Naslov prispevka: Re: Biotop Tanganjika  Objavljeno: 13. apr 2017 13:21 |
|
Je ta akvarij še postavljen (in tanganjika notri  ). katere Xeno. so pa (bile) notri? bathyphilus? tak akvarij bi si pa z veseljem ogledal v živo... 
|
|
|
|
 |
B D
|
Naslov prispevka: Re: Biotop Tanganjika  Objavljeno: 06. mar 2017 10:30 |
Administratorji strani |
 |
|
Aquaticus je napisal/-a: Čudovit akvarij, Bojan! Tole more biti prav veselje vzdrževati  Koliko vode pa menjaš naenkrat? More bit kar konkretna količina, kaj?  Ja, tule gredo hektolitri skozi 
_________________ "Ujeti mikro-eko-sistemček z optimalno živo vodo, uravnoteženo biocenozno homeostazo, naravno biotsko raznovrstnostjo in biopotencialom"
|
|
|
|
 |
Aquaticus
|
Naslov prispevka: Re: Biotop Tanganjika  Objavljeno: 06. mar 2017 02:05 |
|
Čudovit akvarij, Bojan! Tole more biti prav veselje vzdrževati  Koliko vode pa menjaš naenkrat? More bit kar konkretna količina, kaj? 
|
|
|
|
 |
smukc
|
Naslov prispevka: Re: Biotop Tanganjika  Objavljeno: 19. feb 2012 12:03 |
|
Bojan bufferje jaz dodajam v vodo pri menjavi en dan prej da se poraztopijo in usedlina ostane v sodu za pripravo vode 
|
|
|
|
 |
zulf
|
Naslov prispevka: Re: Biotop Tanganjika  Objavljeno: 19. feb 2012 09:32 |
|
Ojej, jaz imam ribe v “kozarčku“, tole je pravi akvarij!! Bomba!
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu Ne morete dodati priponk prispevkom
|
|